Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kevät vei, kevät toi hampaita

Sillä välin kun lumet tippuu katolta niin meillä tippuvat hampaat. Hitaasti mutta varmasti. Tomu aloitti hampaiden vaihtamisen pääsiäisenä, tarkalleen pitkäperjantaina. Olimme Kotkassa pääsiäisen vietossa ja satuin perjantai-iltana huomaamaan että jaahas, kaksi hampia puuttuu ylärivistä, edestä, keskeltä. Ja jättisuureksi riemuksi myös ne syntymästä saakka hukassa olleet kaksi hammasta yläkulmurieden vierestä ovat molemmat puhjenneet!!! Nyt vaan toivotaan tassut taivasta kohden että purenta säilyy suorassa hampaiden vaihdoksen jälkeen. Muutoin on kasvu sujunut normaaliin tapaan, pentumainen ilme alkaa hiljalleen kadota ja aikuista sharmia löytyä yhä enemmän ja enemmän. Karvaa tiputellaan myös pikkuhiljaa.

Muistatte varmaan postauksen, jossa kerroin uuden pannan hankinnasta kun Tomu oli meillä ollut sen pari viikkoa. Nyt tämä musta nahkapanta alkaa käydä pieneksi olen innolla katsellut jotain hieman tyylikkäämpää, koko isompaa pantaa niin myymälöistä kuin netistäkin. Sattumalta törmäsin merkkiin nimeltä EzyDog ja ihastuin oitis sen valikoimaan. Merkin normipannat näyttävät ainakin pojille sopivilta ja värejäkin löytyy joka makuun. Pistin huhtikuun alussa pannan sinisen version XS-kokoisena tilaukseen ja toissapäivänä kun pantaa ei vielä ollut kuulunut niin kyselin mistä viivästys johtuu. Vastauksena myyjä oli yrittänyt tavoittaa meitä kun kyseistä väriä ei ollutkaan varastossa, vaikka sain sähköpostia että toimitettu, höh... Noh, nirso kun oon niin mikään muu väri ei kelpaa. Tänään otin yhteyttä kahteen muuhun nettikauppaan, heilläkään ei ollut hyllyssä. Onneksi tilaus heidän kautta onnistui ja nyt sitten toivon, että se panta saapuisi parin viikon sisään. Ja hei, jos jollain on noin 30-senttiselle, hyväkuntoiselle nahkapannalle käyttöä niin viestitelkää ihmeessä. On melkein uuden veroinen.

Kevään merkki on auringon ja lumien sulamisen lisäksi ainakin näillä pienemmillä paikkakunnilla koirakoulujen alkaminen :) Olen ilmoittanut meidät Raumalla Hauvaneuvolan Eskarin teoriatunneille ja näyttelykurssille, jotka alkavat nyt lauantaina näyttely harjoituksilla. Varmistin vetäjältä, että voiko näin nuoren koiran kanssa osallistua näyttelykurssille. Kuulemma nyt on juuri se paras hetki opetella! Käytiin tänään hankkimassa M&M:stä herkkupussi koulutusta varten ja vähän myös pussin täytettä ;) Valmiita siis koulutukseen. Tässä nyt muutaman kuukauden aikana oon todennu, että vaikka vaatimattomalta se kuulostaakin niin pojan motivoimiseksi parhaat herkut on tehty riistalihasta. Viimeksi ostettiin sellaisia pehmeitä riistalihasta valmistettuja namipaloja Racinel original Snacks, joita testattiin kun käytiin Tomua totuttamassa näyttelyhälinään viime sunnuntaina järjestetyssä mätsärissä Tampereen Hakametsässä. Ja hienosti kelpasivat :) Suosittelen! Ja riistaherkuista puheenollen, Tomu juurikin mutustaa hirvennahkalevyä ^^

Viikonloppuna olisi siis luvassa vaikka millaista menoa näyttelyharjoitusten lisäksi. Raumalla Käyttö- ja seurakoirayhdistys avaa kautensa sunnuntaina järjestämällä epävirallista agikisaa ja näyttelyharjoitukset keskustassa, joten sinne voisi harkita menevänsä. Perjantaina on Rauma-viikon kunniaksi myös isot markkinat ja tätä hälinää olisi hyvä viedä poika ihmettelemään. Tänään kauppareissulla rupesin myös miettimään, että kuvittelenko vaan vai onko Tomu oikeasti hitusen rohkeampi vieraita kohtaan kuin esim kuukausi sitten. Tomu menee mielestäni paljon rohkeammin haistamaan vieraita ihmisiä ja haistelee paljon pidemmän aikaa. Ennen se oli muutaman sekunnin nuuskaisu ja se siitä. Nytten menee jo useamman sekunnin ajan ja yksi myyjä sai M&M:ssä pienen pusunkin naamalle ikään kuin kiitokseksi herkuista. Hypin sisäisesti riemusta :) Nojoo pientähän tämä on, mutta silti taas askel eteenpäin. Valitettavasti ei vielä olla päästy asemalle oleskelemaan, mutta huomenna voisi koittaa ehtiä työpäivän jälkeen jolloin Rauman bussiasemalla olisi se ruuhkaisin aika. Ja oikeastaan ei sitä ruuhkaksikaan voisi kutsua, jos vertaa samaan aikaan Tampereen juna-aseman kanssa... Mutta ajaa asiansa tietysti.

Tässä vielä loppukevennyksenä tuoreimpia kuvia jo hieman aikuisemman näköisestä pojasta. Täytyy todellakin sanoa, että on komea! Mutta ainahan se oma koira on ;)


Siis komea niin edestä kuin takaakin ;)

Yksi suosikki harrastus silloin kuin mitään muuta tekemistä ei ole

Oi että...

Ja taas nukutaan

Ja taas, tällä kertaa kylässä Mikan kaverin luona Kotkassa

Ja taas. Automatkat ovat sujuneet hienosti sen jälkeen
kun häkki suoristettiin täysin vaateriin.

Hupsistarallaa. Tämä yllätys löytyi viime viikonloppuna mummolasta.

Plääh

En varmana päästä irti, en!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti