Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkuumia ja kesäpuuhia

Kesäleikkejä
Lääh...puuh...lääh...puuh... Raumaa ovat hellineet ihanat aurinkoiset ilmat niin viikolla kuin nyt osan viikonlopustakin. Tomun aivastelut ovat tosiaan helpottaneet, joten vahvasti näyttää lääke purevan oletettuun nenäpunkkiin. Ja todennäköisesti se sitä olikin. Myös takapään arasteluja ei enää ole ollut, joten toivoen parasta ettei nyt uusiutuisi. Ei ole mitenkään edullista piipahtaa lääkärissä kerran viikkoon, mutta mitäpä sitä tekisi toisen terveyden eteen <3

Itsellä alkaa häämöttää parin viikon päässä kahden viikon kesäloma, mutta sitä ennen meillä onkin kivoja juttuja tiedossa. Ilmoitin Tomun nimittäin kahdeksan muun shibakaverin lisäksi joka vuonna Hyvinkäällä järjestettävään Roturaceen, eli koirien joukkuejuoksukilpailuun :) Joukkueen neljä koiraa juoksevat kukin kerrallaan 80 metrin matkan joko oman lelun tai vieheen perässä. Nopein ja hitain aika hylätään, kaksi keskimmäistä aikaa lasketaan yhteen ja näin saadaan joukkueen tulos. Niitä sitten vertaillaan muiden joukkueiden/rotujen kesken. Kaikki rodut eivät juokse samassa luokassa vaan osallistujat on jaettu mineihin, mideihin, maxeihin ja jätteihin. Ja myös vinttikoirille, koiramaailman pikajuoksijoille, on oma sarjansa reiluuden vuoksi ;) Mukavaa lähteä katsomaan kuinka shibat suoriutuvat kisassa. Nyt tiistaina saatamme lähteä Turun Vättiin kokeilemaan ekaa kertaa tuota juoksua, jotta ei aivan ummikkona lähdetä itse kisaan. Katsotaan lähteekö Tomu kuin rusakko puskasta vieheen perään vai päädynkö itse Hyvinkäälläl juoksemaan pojan sijaan :D (omistaja siis juoksee kisassa tämän matkan, mikäli koira kieltäytyy juoksemasta).

Ainakin hepulissa vauhtia löytyy!

Ja mihin suuntaan vaan. NIUUUUUUU!!!

Toinen mukava juttu on Kotka Ruusu-näyttely, toki myös jännä sellainen. Mutta kiva on kuitenkin nähdä muita shibakkoja paikalla ja erityisesti Viivua ja Iloa, joiden kanssa meinaamme tehdä joko samana päivänä kuin näyttely tai seuraavana maanantaina kierroksen Kotkan Karhulassa Viivun kotikulmilla. Toivottavasti säät suosivat. Kameran akku latinkiin ja muistikortti tyhjennykseen! :)

Kesän aikana tulee myös muutamia muita kivoja tapahtumia kuten Suomen Shiba -yhdistyksen kesäpäivät sekä joskus taannoin mainitsemani Kukkaisviikot Tampereella. Kukkaisviikkojen paraatiin oli joskus kevät talvella puhetta, että josko pääsisimme esittelemään japanilaisia rotuja (Akita, Kishu, Shikoku, Hokkaido, Kai ja Shiba) paraatiin. Nämä rodut kun monelle ovat tuikituntemattomia tai sitten rakkaita hahmoja "Hopea Nuoli" -piirrossarjasta. Voi se olisi mukavaa! Mutta tosiaan paraatiin osallistumisesta ei ole vielä päätetty eikä mitään ja mahtavatko kaikki olla lomalla ja reissuissa juuri tuolloin. Katsotaan siis kuinka käy. Toivotaan kuitenkin, että vielä joku kerta pääsisimme mukaan paraatiin :) Niin upeita nämä kaikki rodut ovat ja tosiaan ihmisille tutustuttamisen arvoisia.

Tänään tajusin, että kuinka mukavalta tuntuukaan esitellä oman koiransa rotua muille rotua harkitseville tai rodusta muuten vain kiinnostuneille ihmisille, joita esimerkiksi näyttelyissä tapaa tai kulkee kadulla vastaan pysähtyen juttelemaan. Tänään kerroin eräälle pariskunnalle iltapäivälenkillämme shiboista ja vertailimme luonteita basenjeihin, joita pariskunnalla oli mukanaan kaksi. Totesimme molemmat, että näitä rotuja tulee ymmärtää ihan omanaan eikä voi verrata esim. kultaiseennoutajaan, ei mitenkään vaikka koiria ovat kummatkin :) Viikko takaperin taas muutama ulkomaalaisnuori pysäyttivät autonsa tienlaitaan ja kysyivät lenkillä ollessamme tietä lähimmälle uimarannalle. Valitettavasti kieleni meni solmuun ja en osannut neuvoa melko mutkikasta reittiä heille englanniksi, mutta heitä se ei haitannut sillä ihastuivat niin paljon Tomuun, että melkein jopa unohtivat koko rannan. Ottivat valokuvia ja tekivät hienovaraisesti Tomun tyylillä tuttavuutta. "He looks like a beautiful baby fox!" Pieni ketunpoikahan tämä, Rauman nähtävyys ;) Raumalla nimittäin ei kovin montaa shibaa ole. Keskustassa tiettävästi asuu yksi meidän lisäksi ja hiukan kauempana yksi sekä naapurikunnassa useamnpia kasvattajan luona. Tänään tapaamani pariskunta sanoi, että eivät ole nähneet ennen Tomun rotuisia koira Raumalla, vaikka hekin asuvat meidän tapaan melkein keskustassa. Sattumaa siis ettemme olleet aiemmin törmänneet. Mutta todellakin tykkään esitellä ja kertoa rodusta, mikäli joku uskaltautuu kysymään :) Saa siis nykäistä hihasta jos meidät jossain päin näkee ;)

Mukava kesä siis tulossa kaiken kaikkiaan. Menoa riittää ja mukaan mahtuu varmasti koirakavereita, auringonpaistetta ja vesisadetta. Hyvää kesää kaikille :)

Toivottavasti näitä kelejä ei ole liikaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti