Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Hyppypomppuriemua!

(Työ)kiireiden keskeltä ehdin tänne taas kirjoittamaan lyhkästä raporttia kuulumisistamme.

Aloitetaan tärkeysjärjestyksessä. Sain kuukausi takaperin varattua Tomulle vihdoin ajan silmätutkimuksiin ja kävimme nyt eilen sitten silmälääkäriä moikkaamassa. Lääkärin mielestä Tomun silmät ovat täysin terveet eikä mitään ylimääräistä (mm. ripsiä) löytynyt. Meillä siis asustaa (ennen kuin toisin todistetaan) täysin terve ja elämänintoa puhkuva nuori herrashiba :) Kun kerran tuloksetkin näyttävät putipuhtaalta niin kirjoittelin juuri rotuyhdistyksen jtk:lle sähköpostilla, että tässä olisi yksi potentiaalinen uros jalostusuroslistalle.

Terve ja komea miekkonen :)

Toinen riemu-uutinen tuli muutamaa päivää aikaisemmin silmätutkimuksia. Kävimme hiukan pidemmän näyttelyreissun tekemässä Kouvolassa. Tuomarin piti ensin olla ulkomaalainen naistuomari, joka kuitenkin vaihdettiin suomalaiseen Hilkka Salohallaan. Tunnetusti suomalaisnaistuomarit ovat melkoisen tiukkoja ja toivovat valmista pakettia koirasta jo hyvinkin nuorella iällä. Lisäksi Hilkalla on kuulemma hiukan varovainen ote, ainakin shibojen kanssa. Sillä asenteella lähdettiin Tomun kanssa matkaan, että nyt esittäjä eli minä keskityn siihen koreografiaan ja annan koiran hoitaa loput. Kannatava taktiikka. Tomu jaksoi hienosti skarpata ja pöydälläkin oltiin suhteellisen nätisti, vaikka istuttiinkin. Tuomari katsoi tarkkaan hampaat puutosten varalta, muttei muutoin kiusannut pöydällä kovin pitkään. Kuuntelin tuomarin luetellessa arvostelua "erinomainen sitä, hyvä tätä, todella hyvä tuota, erinomainen..." Saimme ERIn ja jäimme odottamaan kilpailuluokkaa. Tomun kanssa kehässä oli lisäksi toinen suunnilleen samanikäinen uros. Tuomari valitsi meidät sijalle NUK1 ja saimme vielä SA:nkin. JIPII!!

Paras uros -kehään selviytyi Tomun lisäksi kolmisen vuotta vanhempi valioluokan uros, mutta huippujuttuna oli että Tomu nappasi itsellensä PU1-sijan ja näin ollen toisen sertinsä. Mun hienoista hienoin ja taitavin kippura!! Ei olisi uskonut, että melkein heti perään saamme saman tuloksen kuin Rauman ryhmänäyttelyssä. Tomu siis aivan upeasti shiboissa voittoon arvostelulla ERI SA NUK1 PU1 ROP SERT. Tuomarin arvostelu oli seuraavanlainen:

"Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinom. uros jolla erinom. pää. Kaunis ilme, hyvä purenta, silmät ja korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Hyvä niska, luusto ja kulmaukset. Erinom. karvapeite ja väritys. Hyvä häntä. Liikkuu hieman ahtaasti takaa muuten hyvä."

Kehän laidalta vielä meitä onnitelleet ihmiset kertoivat, ettei tuomari ole kovin monelle koiralle sinä päivänä jakanut SA:ta. Saamme siis olla todella TODELLA tyytyväisiä. Tuomari myös kysyi arvostelujen jälkeen, että mistäpäin Tomu on kotoisin. Kehui Tomusta kasvavan todella upea yksilö kun vielä saa urokselle kuuluvan massan varttuessaan. Ryhmäkehiin suunnattiin siis hienolla fiiliksellä ja vaikka emme siellä enää sijoittuneet, niin päivä oli upea. Kiitos Tomun! Ainoa mikä päivää ja nykyistä olotilaani haittaa oli Kouvolassa ryhmäkehien aikaan ropsauttanut vesisade. Nyt nimittäin nenä sitten on tukossa ja kurkkua pistelee. Mutta oli tämän taudin arvoinen reissu :)

Harjoittelua ennen kehää. Hienosti menee!

Hienosti Tomu jaksoi odotella PU-kehää ja olla
kokoajan skarppina "missä nami missä nami" :)

Päivän saalis ERI SA NUK1 PU 1 ROP SERT

2 kommenttia:

  1. Katjaaa, täällä tahtoo kuulla lisää komean Tomun kuulumisia :)

    VastaaPoista
  2. 온라인카지노 온라인카지노 m88 m88 planet win 365 planet win 365 카지노 카지노 우리카지노 우리카지노 william hill william hill 제왕카지노 제왕카지노 dafabet dafabet 온라인카지노 온라인카지노 673

    VastaaPoista