Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

maanantai 19. toukokuuta 2014

Treeniä luvassa


Hiphurraa, tänään sain mailia, että mahdumme mukaan Rauman Vauhtitassujen järjestemälle mölliagikurssille. Kurssi alkaa kesäkuussa, on tauolla heinäkuun ja jatkuu taas elokuussa. Yhteensä kurssi kestää kahdeksan kertaa. Tämä heinäkuun tauko on varmasti Tomulle hyvä, jotta voi hengähtää ja tehdä ajatusharjoituksia. Lisäksi meidän pitäisi saada jäseninä avain tuohon agilitykentän porttiin, joten pystytään treenaamaan omalla vapaa-ajalla. Toivon kurssilta, että Tomun innostun ja kontakti tekemiseen syventyisi entisestään ja oppisi kulkemaan rataa hieman etäämmällä minusta. Tarkoitan siis sitä, että mun ei tarvitsisi ihan niin konkreettisesti näyttää jokaista estettä vaan että pelkkä ohitse kulkeminen ja esteen näyttäminen ohjaavalla kädellä riittäisi.

Väsyttävää patsastelua koko touhu
Viikonloppuna sunnuntaina oltiin Rauman KR-näyttelyssä. Tuomarina shiboilla toimi Antonio Di Lorenzo Norjasta. Hyvin ilmeetön, mutta asiallinen tuomari sekä aika harvasanainen. Arvostelussakaan ei oltu rönsyilty, mutta kertoi oleellisimman. Shiboja oli paikalla kuusi yhden avoimen luokan uroksen ollessa poissa. Tomu siis sai taas kunnian avata rotukehän. Kehässä Tomu meni taas ihan hyvin kuumuudesta huolimatta. Juostessa kehää ympäri poika aloitti peitsaamalla ja tuomarin huomauttaessa asiasta, otettiin vähän lisää vauhtia ja yksi ylimääräinen kierros ympäri, jotta saatiin liikkeet paremmin esiin. Sitten pöydälle, jossa taas hiukan niiattiin. Tuomari pyysi tämän vuoksi näyttämään hampaat vaikka tiesin, että Tomu olisi kyllä antanut katsoa pienestä niiauksesta huolimatta. Arvostelu oli nopeasti ohi ja saimme sen tutun värin, sinisen EH-nauhan ja luokkavoiton kun olimme ainoa koirakko avoimessa luokassa. Arvostelu oli myös ihan ok, mutta tällä kertaa tuomari löysikin uusia asioita missä olisi parantamisen varaa:

"Masculin, very good type, too large size, tall on the legs, bad condition of coat, excellent eyes & muzzle, could have a better earcarriage, good movement."

Ensimmäistä kertaa Tomua sanottiin liian isoksi shibaksi :) myös korvien asennosta muistaakseni ei ole sanottu aikaisemmin mitään. Samaa mieltä olen osin korvien kanssa, mutta asentoon vaikutti varmasti myös Tomun fiilis kehässä. Kun sais vaikka sähköjäniksen loikkimaan meidän eelle niin kyllä olis ryhti ja korvienkin asento parempi :D Korkeista jaloista muistaakseni on sanottu aiemminkin, mutta monestikin tuo karvattomuus teettää hiukan kepposensa ja näin näyttää pitkäjalkaisemmalta kuin karvassaollessaan. Lihaksista tuli ekaa kertaa maininta ja vieläpä erinomainen semmoinen :) kyllä kun tota shibamiestä katsoo niin omaankin silmään on ehkä mittaa leveyssuunnassa tullut lisää. Ei näytä niin onnettomalta kuin silloin kun oli viimeksi karvaton. Vaakakin kertoi viimeksi ihan mukavan luvun, 11,8 kg. Ja joo karvahan oli näyttelyssä mitä oli... Mut ei mittään, se viimeinen sertti on tiukassa. Jonain päivänä se kuitenkin vielä saadaan ja sitten onkin riemun paikka :) Seuraava näyttely onkin sitten Porin KV Nakkilassa kesäkuun lopussa, jossa tuomariksi on alustavasti merkattu Marja Talvitie.
Pidettäisiinköhän minusta enemmän, jos sonnustautuisin orvokein? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti