Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

tiistai 1. heinäkuuta 2014

M - V - A, mikä se on?

TIETENKIN FI MVA eli Suomen muotovalio!!!

Tomu vihdoinkin Suomen muotovaliona <3
Olisinko voinut uskoa tätä todeksi kaksi vuotta sitten kun käytiin ensimmäisissä näyttelytreeneissä ja pöydällä oleminen sai aikaan niin sydäntä parkaisevan rääkäisyn. Ehken, mutta näemmä mikä vaan voi olla mahdollista kun jaksaa sinnikkäästi uskoa omaan koiraan. Ehkä usko on välillä hetkellisesti mennyt, mutta kyllä se on aina palannut takaisin :) Ja tässä sitä nyt sitten ollaan.

Tosiaan. Sunnuntaina olimme Porin kansainvälisessä koiranäyttelyssä Nastolassa. Sain olla taas kiitollinen, että koirani on shiba. Koiran peseminen jäi tekemättä ja kynnetkin unohdin leikata vaikkeivät nyt pahat olleet. Harja oli myös kriittisellä hetkellä hukassa, joten sekin jäi viisipiikkisen varaan... Sillä ajatuksella siis näyttelyyn, että tuli mitä tuli. Näyttelyyn oli ilmoitettu 4 shibaa eli meidän lisäksi yksi junnunarttu, yksi valiouros ja yksi valionarttu. Tuomariksi oli valikoitunut kokenut, suomalainen Marja Talvitie, joka tunnetusti on hyvin tarkka tuomari.

Näyttelypäivä oli tuulinen ja sadettakin saatiin ajoittain niskaan. Näyttelypaikalle ei lopulta ollut saapunut kuin junnunarttu Ziestan Shinju eli Mizu, jonka tunnemme jo entuudestaan Tampereen yhteisiltä lenkeiltä. Mutta ei mikään ollut siinäkään kohtaa kiveen hakattua. Talvitie on varmasti tuomari, joka ei hevillä jakele ERIä ja SA:ta. Noh, koirat osasivat ottaa rennosti ja painivat tämän tästä keskenään. Me ja Mizun omistaja Mirva tärisimme jännityksestä :D Ei se jännitys vaan katoo vaikka kuinka monta kertaa olisi kehässä pyörinyt.

Alkulämmittelyt näyttelyyn :)

Ja sitten kehään. Tomu esiintyi samaan tapaan kuin ennenkin, ei nyt ihan rakastaen touhua, mutta kyllä poika perässä urhoollisesti tuli ja pöydälläkin sai Talvitieltä hiukan namia palkaksi luottamuksesta. Ensimmäistä kertaa myös pyydettiin näyttämään urajiro niin että nostan koiran pöydällä kainaloista ylös. Ja sitten itse arvosteluun. Talvitie oli melko ilmeetön tuomari, joten yhtään en pystynyt päättelemään mitä ajatteli. Kuulin vain että arvostelua luetellessaan esitteli kehäsihteereille mitkä yksityiskohdat shiballa on ne tärkeät jutut, mm. urajiro. Ja sitten, laatuarvosanana ERI ja SA. WHOOOOOHOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oikei, hengitän. Ja luonnollisesti kun muita uroksia ei ollut niin saimme parhaan uroksen sijoituksen. Mizu oli valitettavasti, niin kuin kesään kuuluu, bikiniasussa ja näin ollen arvosteluksi tuli EH.

Joten Tomu putsasi koko pöydän ollen siis myös ROP kera SERTin ja ihkaensimmäisen CACIBin!!! Voi sitä riemua ^^ Joskus olin asettanut tavoitteeksi Tomulle, että yhden CACIBin jos joskus saisimme :) ja se tuli pikemmin kuin arvasinkaan!Talvitie kuvaili Tomua seuraavasti:

"Erinomainen tyyppi, hyvä pää ja ilme, kaunis ylälinja, hyvä häntä, riittävät etu- erinomaiset takakulmaukset, hyvä karva ja väri, erinomainen urajiro, voisi olla hieman lyhyempi lanneosaltaan."

Ja näin syntyi uusi muotovalio-shiba Suomeen <3 mun pieni shibamies, joka ei ole välttämättä se itse täydellisyys ominaisuuksiltaan. Kaikesta huolimatta minulle Tomu on täydellinen, oli valio tai ei.

Ryhmäkehässä ei menestystä tullut, mutta upeaa työtä Tomulta kaikenkaikkiaan.


2 kommenttia: