Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Erityinen erkkaripäivä

Terveiset Nastolasta, SSKY:n erikoisnäyttelystä!

Viime lauantaina järjestetty näyttely oli samalla perinteikkäästi Suomen shibojen erikoisnäyttely, jonne oli saapunut kaikenkaikkiaan 18 shibaa 24 ilmoitetusta. Pentuja oli 1, uroksia 5 ja narttuja 12.

Ja sitten. Saako nyt hehkuttaa, hyppiä riemusta ja rutistaa Tomua oikein kunnolla???

En edes unissani voinut kuvitella, että MEIDÄN TOMU OLISI ROP ERKKARISSA!!! Mutta niin vain oli :)Sanoinkuvailemattoman mahtava tunne oli ensin voittaa ensimmäinen esiintyminen valioluokassa, sen jälkeen PU-kehässä ja lopulta ROP-kehä! Vois jopa sanoa, ettei kyyneleetkään olleet kovin kaukana. Kehua ylistin pojan maasta taivaaseen ja hukutin halauksiin ^^

Vaikka uroksia oli saapunut paikalle vain viisi niin pidän silti tätä meille hienona saavutuksena ja todella isona palkintona siitä, mitä olemme Tomun kanssa tehneet tämmöisen menestyksen eteen.

Tuomarina shiboilla tämän vuoden erikoisnäyttelyssä toimi suomalainen kaikkien rotujen tuomari Markku Kipinä. Pidin erittäin paljon hänen tyylistään ja tavastaan käsitellä koiria sekä perustella kullekin osallistujalle ratkaisunsa. Omasta mielestäni paikalla oli myös erittäin hienoja shiboja omistajineen :)

 Tomun arvostelu oli mielestäni yksi parhaita tähän astisista arvosteluista, joita olemme saaneet. Toki tuomari löysi pojasta myös "kauneuspilkkuja", mutta niin kuuluukin ja aivan oikeista asioista huomautti. Silti tykkään kyllä Tomun mantelisilmistä ;)

"Tyypiltään erinomainen tasapainoisesti rakentunut ryhdikäs uros, kaunis kaula, hyvä häntä. Hyvä ilmeinen pää, joskin silmät saisivat olla tummemmat. Hyvä kuono-osa, purenta ok. Riittävän pitkä ja tilava rintakehä. Liikkuu näyttävästi, sivuliikkeellä hieman lyhyesti takaa, lyhyehkössä turkissa."

Mun näyttävä poika ryhmäkehässä :) Kuva: Noora Leiniö.
Kiitos siis kaikille meitä tsempanneille ja hengessä mukana olleille, kiitos Nihonken ry:lle myös huomioinosoituksesta ja kiitos tuomarille laadukkaasta arvostelutyöstä sekä järjestäjille hyvin toimineista järjestelyistä! Onnittelut myös muille voittaneille shiboille!

Se on ROP!

Shibojen erikoisnäyttely
ROP Isomus Astral Topaz & VSP Laggan Hiroshima. Tuomari Markku Kipinä.
Kuva: Tuire Siikala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti