Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Näyttelyn täyteinen viikonloppu

Ihana mikä viikonloppu takana. Perjantai-iltana käytiin Tomun kanssa viimeisissä näyttelytreeneissä ja kivaa oli. Poika on ruvennut selvästi huomaamaan, että nyt tapahtuu jotain kivaa ja erikoista kun pistän lenkkarit jalkaan. Käytän Tomun yleensä lyhkäisellä pissalenkillä ennen kuin lähdemme ajamaan kohti treenipaikkaa, mutta nyt Tomu alkaa vetämään autolle päin heti kun ovesta ulos pääsee :) Ai että sitä innostusta kun auton ovi vihdoin avataan ja saa hypätä kyytiin. Tomu näyttää nauttivan siitä, että mennään paikkaan, jossa on paljon koiria ja tekemistä. Toiminnan miehiä ;)

Sama autoinnostus oli yllä myös viikonloppuna kun kävimme Rauma Showssa Mikan ja Tomun kanssa turisteina. Lauantaina oli shibojen vuoro esiintyä, joten sen näkeminen oli pojan sosiaalistamisen ja totuttamisen lisäksi tavoitteena. Harmi, että kehään oli ilmoittautunut vain neljä shibaa. Mieluusti olisi pitempäänkin katsonut kippuroiden menoa. Muutoin kuljeskelimme aluetta ympäri, välillä laitoimme Tomun kevythäkkiin huilaamaan vilskeeltä ja taas välillä menimme hieman syrjemmälle suurimmasta hälinästä ettei poika parka stressaantuisi liikaa. Komeasti meni niin lauantaina ja sunnuntainakin. Pojan häntä pysyi terhakkaasti kippuralla ja vain ahtaimmat paikat saivat pikkusen väistöliikkeitä aikaan. Rohkea ja utelias tapaus :) Ja eiköhän se luottamus vieraisiin ihmisiinkin vielä synny kun annetaan paljon samantapaisia kokemuksia alle ja ajan tehdä tehtävänsä. Kärsivällisyys on tässä hommassa varmaankin se tärkein ominaisuus mitä emännältä ja isännältä vaaditaan. Itsekin tykkään tuosta näyttelyhulinasta, ainakin silloin kun ulkonäyttelyssä kelit on suotuisat. Lauantaina nimittäin satoi ja tihutti vettä melkein koko näyttelypäivän. Vielä kylmä tuuli siihen päälle niin ei kiva, ei yhtään. Onneksi shibat ovat suht. sään kestäviä ;) omistajilla olikin haastavampaa, heh. Sunnuntaina paistoi sitten aurinko. Onneksi, sillä päivän arvosteltavissa roduissa oli mm. kiinanharjakoiraa ja muita niukkaturkkisia rotuja. Halusin viedä Tomun uudelleen myös sunnuntaina paikan päälle ihmettelemään ja katsoa oliko lauantailta jäänyt jännitystä moisesta hälinästä. Pyh ja Pah tuhahtaisi Tomu varmasti tuossa lattialla jos tietäisi mitä nyt kirjoitan. Poika ei ollut moksiskaan edellispäivästä ja jopa kulki rohkeammin mukanamme. Suuren suuret rodut saivat vielä pienen aristusvaihteen päälle. Mutta mietippä omalle kohdallesi puolen metrin päässä jököttäisi Irlanninsusikoirauros (rauhallinen kuin mikä) ja itse olisit pikkuruinen shiba, joka ei ole moista ilmestystä koskaan nähnytkään. Ihan siis ymmärrettävää. Mutta näistä sitä kokemusta kartutetaan. Hieno viikonloppu siis tämän osalta takana ja mitä olisikaan näyttelyissä käyminen ilman pientä shoppailua. Mukaan tarttui Dogsterin harmaa puolikuristava nahkapanta, johon oli ommeltu hieno hopeanhohtoinen koristenauha. Varoiksi otin pannan kasvunvaralla kun tuntuu, että poika kasvaa silmissä ja että pantaa voisi käyttää enemmänkin kuin pelkät kuukauden päivät.

Muutoin viikonloppu meni päiväunia ottaen ja autonrenkaatkin tuli vaihdettua. Mitä sitä nyt sisällä istumaan kun kevät aurinko lämmittää ulkona niin mukavasti. Ensiviikolla on luvassa taas kaikkea kivaa, uutta ja jännää. Aloitamme Tokokokeilun Tomun kanssa tiistaina RKS:n vetämässä penturyhmässä eli Taso 0:n suoritus alkaa. Loppuviikosta lähden Tomun kanssa varmaankin keskiviikkoiltana Kangasalle vanhempieni tykö viikonlopuksi ja torstaina lähdetään yhteislenkille muiden tamperelaisshibojen kanssa. Toivottavasti tokon toinen kurssikerta ei satu samaan aikaan kun ollaan Kangasalla. Noh, sit vaan täytyy opetella itsekseen kotona, kun en halua enää siirtää Kangasalle menoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti