Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

ROP!

Vasemmalla Jade VSP pentu ja vieressä Tomu ROP pentu

Tai tarkemmin ilmaistuna ROP pentu :)

Meidän miehen ensimmäinen avaus virallisissa näyttelyissä tapahtui tänään Mäntsälässä, jonne oli kaiken kaikkiaan ilmoittautunut huikeat 13 shibaa. Sää suosi ja aurinko paistoi suurimman osan aikaa pilvihattaroiden lomasta, jopa niin paljon että tulipa vähän kärähdettyä ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Tomu ja siskonsa Jade näkivät noin kolmen kuukauden tauon jälkeen. Ensin toki Tomu mietti kuka kumma tämä tyttö on ja Jade taas varauksettoman ystävällisenä keikautteli häntäänsä. Lopputulos oli vauhdikasta sisaruspainia ennen kehän alkua.

Me avasimme Tomun kanssa shibojen arvostelun olemalla kehässä toinen pentuosanottaja Jaden lisäksi. Tomu hermostui jälleen vähän samaan tapaan kuin Tampereella mätsärissä ja muakin tottakai jännitti kun ensimmäistä kertaa kehässä pyörin. Jos mätsäriä ei siis lasketa. Tomun jännitys siis varmasti on 3/4 mun jännitystä ainakin. Eli kun saan ensin itseni kuriin niin homma olisi kummallekin meistä paljon miellyttävämpi kokemus ;) Tuomari oli kuitenkin mukava ja neuvoi meitä eteenpäin. Ja myös ymmärsi, että olemme tässä ekaa kertaa kummatkin. Kiitos siis Riitta Lahtovaaralle! Tomu sai häneltä seuraavanlaisen arvostelun:

"Erinomaista tyyppiä oleva 7 kk urospentu. Maskuliininen. Oikeat mittasuhteet. Erittäin kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis niska ja ylälinja. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Oikea karvan laatu ja väritys. Kauniit sivuliikkeet. Kaipaa hieman lisää itsevarmuutta." (Riitta Lahtovaara, Mäntsälä 22.7.2012)

Tomu siis suoriutui mielestäni luonteeseen, kokemukseen ja emännän hermoiluun nähden hyvin.  Etenkin pöydällä olo oli aivan upea suoritus! Saimme siis ensin KP:n ja sitten penturyhmässä ROPin tulokseksi :) Ja Jade oli hienolla arvostelulla pentujen VSP, tottakai KP:lla. Jade käyttäytyi Tomua rauhallisemmin ja itsevarmemmin kehässä, joten oma oletukseni oli, että ROP ja VSP olisivat menneet toisin päin. Olihan se yllätys toki, että jako meni toisin. Tuomarin antama arvostelu oli mielestäni kattava ja aikas sanattomaksi vetävä. On meillä vaan upea shibapoika!!! Mutta kyllä Mirva onkin kasvattanut upeat koirat näistä kahdesta, unohtamatta kolmatta sisarusta, komiaa Riki-poikaa Eurajoelta. Kiitos Mirva, Saimi, Liisa, Vesa, Jade sekä tietenkin Mika mukavasta kesäpäivästä Mäntsälässä! Pian nähdään pentuetapaamisessa parin viikon kuluttua :) Ainiin, ONNITTELUT JADELLE, LIISALLE JA VESALLE VSP:stä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti