Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

HEPULILUPA!!!

Ja voisinko sanoa myös naimalupa myönnettiin eilen Tomulle Kennelliitosta :)

Nimittäin Suomen Kennelliitosta saapuivat Tomun  kauan kaivatut terveystulokset. Voi sitä riemua kun niin lonkat, polvet, kyynärät ja sydänkin ovat niin terveet kuin vain voi olla. Sydämestä ei löytyny sivuääniä, polvet 0/0, kyynärät 0/0 ja lonkat A/A!!! Vielä ei tosin voi aivan täysin nuolaista ennen kun tipahtaa, sillä silmät täytyy vielä tutkituttaa kevään aikana. Tassut taivasta kohti taas ja toivotaan että nekin olisivat terveet. Mutta näiden tulosten pohjalta on hyvä jatkaa hepulirikasta elämää :) Ja jopa mahdollisesti päästä sulhasen virkaan ;D

Ajatuksena on tottakai seurata uusintatutkimuksilla Tomun terveyttä sekä lisäksi teettää pojalle tutkimukset myös selän osalta. Kaikkien terveystutkimusten lisäksi Tomun kasvattajan Mirvan kanssa on ollut puhetta luonnetestistä, joka kiinnostaa meitä molempia kovasti. Mutta annamme ensin pojan kasvaa rauhassa aikuisen miehen ikään ja sitten vasta, ehkä noin 3-4 vuoden iässä, osallistumme Tomun kanssa luonnetestiin. Näin näppituntumalta voin kuitenkin sanoa, että Tomu on kyllä aivan ihana perhekoira. Antaa käsitellä, ei ole tuhonnut mitään suurempaa ja arvokkaampaa yksin ollessaan, osaa rauhoittua kun on tarve, ukkoset eivätkä ilotulitteet pelota toistaiseksi, kulkee sujuvasti niin bussissa, junassa kuin autossakin ja uskoo kun käsketään (toistaiseksi ulkosalla on vielä harjoitellaan omistajan ja koiran korvien välistä yhteyttä, mutta hihnassa mennään hienosti ;) ). Pääasiassa tulee koiran kuin koiran kanssa juttuun vaikka uroksille on aluksi vähän isoteltava ison miehen elkein, mutta esimerkiksi ystävilläni, joilla on urosshiboja myös, voidaan ongelmitta käydä yhteislenkeillä ym. Kunhan asettaa rajat sille miten toisen kanssa käyttäydytään :) On sitä poikien kesken hepulihetkiä vietetty koirapuistossa ;) Vieraat ihmiset haistellaan uteliaana ja jätetään sitten omaan arvoonsa niin kuin rodulle alkukantaisuudessaan onkin tyypillistä.

Tässä vielä muutaman viikon takainen kuva meidän komiasta ja ennen kaikkea sisäisesti komiasta pojasta Rauman koirapuistossa.


Tähän loppuun Tomun tiedot kennelliiton jalostustietojärjestelmässä ikään kuin virallisena vahvistuksena terveystuloksiin :)

2 kommenttia:

  1. Ihana Blogi. Kiva kun löysin tämän ;)
    Voi toi kuva Tomusta kun on vielä aika nuori ja on vaan pelkkiä jalkoja ja ihan naku, miten hellyytävä :D Mai näytti hetki sitten ihan samalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava saada blogiin lukijoita lisää :) Kyllä, Tomu oli melkoisen hoikka poika tuossa kasvupyrähdysiässä ja on edelleen kun sitä ns. massaa vielä odotellaan ;) mutta eiköhän se sieltä vielä tule.

      Poista