Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Näytillä Seinäjoella 27.10.


Ei mennyt kauan seuraavaa näyttelyä odotellessa. Seinäjoen KV:Ssä oli vaatimattomasti vain yhdeksän shibaa paikalla. Junnuluokassa oli Tomun lisäksi vain yksi toinen uros. Tomu jäi hienolla suorituksella toiseksi ja olen tosi tyytyväinen miten ollaan edetty Tomun kanssa pöydällä kopeloinnin suhteen. Slovakialainen Peer Primoz arvosteli todella pitkään pöydällä ja omassa mielessäni pyöri vain miten Tomu sen sietäisi. Ja hyvinhän poika jaksoi. Hiukan katseli tuomarin vaeltavia käsiä, että mitäs kummaa sieltä takaa tutkit noin pitkään. Vielä kun saadaan luottamus 100 %:ksi ja keskittyminen suoraan eteenpäin :) Eiköhän se siitä sitten.

Tuomari selvästi haki Seinäjoella hyvin liikkuvia, terhakoita ja lihaksikkaita/turkikkaita koiria. Tomu on vielä hyvin keskenkasvuinen poika ja turkkikin alkaa olla kadoksissa, joten ihan ansaitusti Erjan pojan koira Baddy vei ensin voiton meistä ja lopulta ROP-tittelin. Ja VSP meni myös lähes samaan osoitteeseen, nimittäin Erjan omalle kasvatille Hanan ja Veikon tyttärelle, Onnalle. Onneksi olkoon Erja ja naperot! :) Tomun emo Saimi oli myös mukana narttujen valioluokassa ja hienosti suoriutui hänkin, niukin naukin jäi Onnan taakse. Tuomari arvosteli tyttöjä todella pitkään, joten ratkaisu ei varmasti ollut helppo ja kiveen kirjoitettu.

Ja yllättykseksi Baddy pärjäsi ryhmäkehässäkin sioittuen neljänneksi, mahtavaa! Shibat kun harvemmin menestyvät ja eivät tuomareiden mielestä ole niin näyttäviä kuin muun muassa keeshondit, samojedit, amerikanakitat tai huskyt. Hienoa, että shibatkin saavat hieman lisää näkyvyyttä ryhmiksissä!

Erja ja komea Baddy hienosti RYP4! Kuva © Showlink.

Mutta ei mekään mököttäen kotiin lähdetty Tomun kanssa. Saatiin ensimmäinen ERI ja hieno arvostelu kotiin viemisiksi.

"Young male, still developing. Correct proportions and head. Excellent angulations. Would like him to be a bit more compact in body. Excellent mover."

Tuomari piti erityisesti Tomun kulmauksista ja liikkeestä, vaikka Tomulla tuppaa edelleen olemaan hiukan kiire pois kehästä. Hätiköinti kyllä lähtee ajan kanssa :) Tomu on nyt jo tähän mennessä osoittanut olevansa todella sopeutuvainen koira, joten miksei tässäkin kohtaa.

Kotiin lähdettiin siis hymyssä suin, unohtamatta kahta pehmustetta ja kuivattuja naudanlihalevyjä, namskis ja lips sanoi Tomu. Viikon päästä lähdetään tämän vuoden viimeiseen näyttelyyn metsästämään sitä punaista nauhaa, Jyväskylän KV-näyttelyyn marraskuun 11. päivä. Silloin matkaamme sinne Mirvan ja Tomun emon Saimin kanssa yksissä tuumin ja ekolookkisesti VR:llä eli Jossella* ;)

Tulevassa siis raportoin meidän Jyväskylän reissua sekä heti joulukuun alkuun tulee varmasti piiiitkä kuvakavalkaadipostaus Isomusperheen pikkujouluista, jotka vietetään sisarusparven siskon luona Helsingissä. Toivottavasti silloin on jo lunta maassa, jolloin voisin saada jopa joulukorttimateriaalia aikaiseksi näistä kolmesta vauhtiviikarista kinosten keskellä. Toivotaan siis parasta

*Niin tuo Josse. Nysse= tampereella sanotaan bussin saapuessa pysäkille "Nysse tulee!" ja tarkoittaa suomeksi "Nyt se tulee!". Josse= "Josse tulee..." eli VR:ää saa joskus veinailla rauhassa ja jossitella Tampereellakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti