Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

torstai 17. tammikuuta 2013

Tokorallia

Uusi päivitys rallytokoharrastuksestamme. Joko kyllästytte? ;) Lähestulkoon olen nyt kolme juttua papattanut aiheesta. Hupsista :)

Pitää todellakin paikkansa se mitä raumalainen koirakouluttaja sanoi yhdellä kurssikerralla kun oltiin Tomun kanssa: "Koira on välineurheilija." Sepä se. Kun pakkaan koulutusvyön, matkajuomakupin ja vesipullon sekä namit vaaleanpunaiseen (voi kuinka miehekästä!!!) kangaskassiin sekä laitan Tomulle tietyn pannan kaulaan ja hihnan mukaan niin, johan rupee oleen pojassa vauhtia :D Varsinkin tuo kangaskassi on se, joka tarkoitta Tomulle kahta asiaa. Joko "KOIRAPUISTOON!" (Otan kesäisin mukaan vesikupin ja juomapullon jos mentiin esim. veljeksien kesken sinne riehumaan) tai "KOIRAKOULUUN! MUITA KOIRIA!" (Niin kuin äsken kuvailin niin suoritan edellämainitun pakkaamisrituaalin ennen kuin lähdemme ajelemaan hallille Turkuun).

Tällä kolmannella aloittelijoiden rally-toko -kurssikerralla lisättiin taas hieman vaikeustasoa lisää, mm. vasenta täyskäännöstä (=saksalainen käännös), sivulle menosta ilman istumista jatkamalla eteenpäin seuraavalle rastille sekä lisäämällä radan pituutta. Mutta ennen kun aloitettiin itse harjoitukset, kouluttaja ilmoitti, että heti tämän kurssin päätyttyä alkaa jatkokurssi rally-tokosta ja siellä olisi nelisen paikkaa vapaana. Jei! Mehän saimme paikan kurssille, joten ralliharrastuksemme jatkuu tämän kurssin jälkeen ALO-AVO-kurssilla. Hmm, pitäisiköhän sitä kenties kesällä ilmoittautua, jonnekin kisoihin katsomaan kuinka se sujuisi :D Noh katsotaan sitä sitten myöhemmin.

Voi kuinka mahtavaa ja ennen kaikkea kivaa oli taas harjoitella uusia liikkeitä. Tomu on aika hyvin motivoitunut (pojaksi, jota niin houkuttelisi ne miljoonat erilaiset hajut lattiassa ja muualla hallissa) tekemään liikkeitä. "Mennään!" Ja Tomu tietää, että nyt tehdään jotain emännän kanssa :) Aika mahtavaa! Huomattavasti ollaan menty parempaan suuntaan siinä, että Tomu jaksaa keskittyä minuun. Okei, ei tämä nyt tosiaan vielä täydellisesti mene ja joskus Tomu jää liian taakse köpöttämään ja joskus taas kulkee liian kaukana minusta, mutta nämä jutut varmasti hioutuvat aikaa myöten ja treenauksen lomassa.

Tuo saksalainen täyskäännös kuulosti selitettynä todella vaikealta ja sekavalta, mutta ohjaajan demonstroidessa liikkeen, ei se ollutkaan niin paha kuin luulin. Tosin tuolla pitäisi varmaan keksiä jokin muu käsky sana kuin "Kierrä", sillä käytän sitä jo Tomulla siinä kohtaa kun pojan pitäisi kiertää minut (en itse liiku) oikealta puolelta tullen vasemmalle puolelleni istumaan. Täytyypi kehitellä. Mutta siis ekat kerrat kun kokeiltiin niin hienosti sujui :)

Tunnin lopuksi otimme sitä mainitsemaani lisähaastetta radan pituuteen, jossa oli (en laskenut) noin seitsemän eri liikettä. Pujottelua, eteenmenoa, 270 asteen käännös oikealle, nopea vauhti (koirakko juoksee/liikkuu normaalia vauhtia nopeammin). Yllätyin kuinka hyvin Tomu keskittyi koko radan. Vau! Itse sähläsin viimeisellä pujottelu-rastilla innokkaana  ja Tomu siis meinasi mennä kartion väärältä puolelta. Mutta se olin mun moka ja osittain kartiot olivat myös liian lähekkäin. Mutta sanotaanko kouluarvosanana omaan silmään ja meidän tasoon nähde 8+ suoritus ;)

Kotiläksyksi saatiin harjoiteltavaksi hidas vauhti, normaali vauhti ja kova vauhti. Ja vanhoja kotiläksyjä tottakai pitää vahvistaa ja kerrata. Näillä siis jatkamme kotioloissa ja lenkeillä. Ensisunnuntaina on taas jännä paikka: Turun Top Dog Show -koiranäyttely. Toivottavasti saisin oman jännityksen minimiin ja pitäisimme hauskaa siellä kehässä :) Silloin myös suoritus on parempi kuin tiukkapipoisena tärisemässä. Tästä sitten kuulumisia sunnuntaipäivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti