Kuvien kopioiminen ja lainaaminen ehdottomasti kielletty ilman lupaani! © Katja

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

JUK3!

Jiu, terveiset Turkkusesta! Avattiin Tomun kanssa tämän vuoden näyttelykausi Turun Top Dog Show:ssa yhdessä muun 18 shiban kanssa. Meidän esiintyminen kehässä oli ehkäpä tähän astisista kerroista sitä parasta antia. Kotona harjotellessa kun totesin, että Tomua varten vaan eivät ole nuo ohuen näyttelynarut niin roheesti sitten päätettiin Mirvan kanssa, että esitän pojan omassa, puolikuristavassa Dogsterilta ostetussa ja nauhalla koristellussa nahkapannassa. Se auttoi siihen, että poika ei ravistellut itteään kertaakaan saatika näyttänyt kuin uiteltu kissalta (tai shibalta ;D). Tuomaristossa oli tällä kertaa kaksi tuomariharjoittelijaa varsinaisen tuomarin lisäksi. Kaikki kesti siis triplasti kauemmin, niin seisottaminen kuin pöydällä olo, huh. Mutta silti Tomu jaksoi yllättävän hyvin. Seisottamisessa pitäisi vielä saada parempi keskittyminen namiin tai suoraan eteenpäin. Mutta kyllä se sittä.

Pöydällä Tomu oli kyllä aivan paras. Tuomari katsoi ja tutki kyllä niin perusteellisesti eikä toinen ollut moksiskaan, häntä oli tiukasti kippuralla selän päällä, yhtään peruuttamista tai hanttiin laittoa ei tapahtunut. Vuhuu!!! Kehuin pojan maasta taivaaseen ;) Liikkeiden näyttökin meni ok ja arvostelun aikana alkanut kuulutus "REKKARI SE JA SE, VALOT PÄÄLLÄ!!" sai pikkusen pojan pyörittelemään päätään, mutta muutoin sekin paria asentokorjausta myöten hyvin :) Täytyy siis olla tyytyväinen. Tulokseksi hyvä arvostelu, EH ja junnu-urosten kolmonen. Ja samalla meidän ihkaensimmäinen sijoittuminen virallisessa kehässä.

Tuomari Elina Haapaniemi antoi Tomulle seuraavanlaisen arvostelun:

"13 kk vanha, junioriuros. Hyvä sukup.leima. Ei täydessä turkissa. Hyvä päänmuoto. Poskien tulee kehittyä. Oikean muotoiset silmät, joiden tulisi olla tummemmat. Purenta ok. Hyvät korvat. Riittävä luusto. Hieman pitkä runko. Toivoisin vahvemman takaosan, erityisesti kintereiden tulee vahvistua. Hyvin kiinn. ja kannettu häntä. Hieman niukat liikkeet. Hyvä luonne."

Tästä sitten vaan kasvamaan lisää ja oppimaan uutta seuraavia näytelmiä varten :)

Vielä tähän loppuun. Näyttelyn jälkeen suunnattiin kylään Ilon ja Viivun luokse. Lounastettiin, lenkitettiin pojat ja vietettiin vaan aikaa. Hyvä päätös päivälle ja pojille. Uskokaa tai älkää niin murkkuikäisiksi tulivat hyvin juttuun :)

Tomu ja Ilo (Seon Duudson)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti